Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Εγκαταστήστε το Docky στο Ubuntu 9.10




Μετά τα τελευταία “νούμερα” του Avant Window Navigator είπα να ψάξω τρόπους για την αντικατάσταση του. Κάπως έτσι λοιπόν βρήκα το Docky.

Το Docky είναι μια εφαρμογή που προσφέρει άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές που χρησιμοποιούμε καθημερινά,σχεδόν,αφού καταφέρνει να συγκεντρώσει σε μια διαφάνεια στο κάτω μέρος της οθόνης όλες τις συντομεύσεις. Φυσικά εσείς επιλέγεται ποίες εφαρμογές θα εμφανίζονται εκεί σέρνοντας απλά τα εικονίδια αυτών.

Μέχρι πριν λίγο καιρό το Docky δεν μπορούσε να εγκατασταθεί εύκολα μιας και δεν υπήρχε σαν αρχείο εγκατάστασης για το Ubuntu 9.10. Τα tarball θέλουν επιπλέον γνώσεις που ένας αρχάριος δεν τις έχει. Πλέον μπορείτε να το βρείτε στην λίστα του Synaptic αφού πρώτα προσθέσετε το repository του.

* sudo add-apt-repository ppa:docky-core/ppa
* sudo apt-get update
* sudo apt-get install docky

Κάντε ένα προς ένα τα παραπάνω βήματα και δοκιμάστε ένα ισχυρό εργαλείο διαχείρισης ενεργών παραθύρων άλλα και άμεσης πρόσβασης σε διάφορες εφαρμογές. Μπορείτε να διαμορφώσετε μοναδικά το δικό σας Docky μέσα από μια πληθώρα θεμάτων και διαφόρων plugins που είναι ήδη ενσωματωμένα.

Από το Breezer Blog

1 σχόλιο: